Kleding tijdens de shoot

Hoe moeilijk kan het zijn, kleding uitzoeken voor een shoot? Je doet je kast open en kiest wat leuks uit, toch?


Je hebt misschien wel eindelijk (yeey!) de stap genomen om een shoot te boeken, maar wat moet je dan aan?! Ja, dat is het volgende puntje. Van tevoren denk je misschien, ik doe gewoon mijn lekker zittende broek aan en een leuk shirt erop. Dat zou zeker kunnen maar niets is minder waar.

Kleding is ontzettend bepalend voor het eindresultaat van een foto. Er zijn verschillende factoren die meespelen of je blij bent met het resultaat: de locatie, het licht, kleding, compositie en natuurlijk de edit achteraf.


We hebben het dus over de kleding, hoe kies je nu de juiste outfit?
Wat voorop staat is natuurlijk dat jij je prettig voelt in je outfit die je draagt. Wanneer je dat niet voelt, doe het dan niet aan! Als je de hele shoot aan je jurkje moet trekken omdat je hem eigenlijk te kort vindt of bang bent dat hij doorschijnt dan voel je je niet fijn en dat zie je terug op de foto’s. En dat willen we dus juist niet!

 

Wat we wel willen is dus dat je je prettig voelt maar wel dat het mooi uitkomt op de foto’s. Waar moet je dan allemaal rekening mee houden?

 

Kleurpalet
Heb je een shoot met meerdere personen zoals een newbornshoot, gezinsshoot of een zwangerschapsshoot, kies dan voor kleuren die bij elkaar in het kleurpalet zitten. Ga voor tinten die goed bij elkaar passen. Kies dus geen rood, oranje, blauw en felgroen bij elkaar. Super leuk voor carnaval of een verkleedpartijtje maar niet voor op de foto.
Ga bijvoorbeeld voor allerlei tinten zandkleuren: wit, creme, beige etc. of voor aarde tinten: bruin, roest, zand.

Locatie
De locatie is ook bepalend voor je kleding. Gaan je naar het strand, dan is het prachtig om mooie lange zwierige jurken aan te doen waar de wind lekker mee kan spelen. 
Pas je kleding aan aan de kleuren die in de natuur voorkomen. 
Op het strand ga je bijvoorbeeld voor rood, roest of roze tijdens "golden hour" en in de duinen ga je wellicht voor allerlei zand tinten zoals crème, beige, wit, oud roze. Terwijl je in het bos misschien we zou kunnen kiezen voor wat aardse tinten. 
Kijk dus goed welke kleuren er in de natuur terug komen en pas daar je kleurenpalet op aan.

Kermis
Vermijd zoveel mogelijk drukke printjes, teksten, (Disney)plaatjes en ga zo maar door. Als je hier namelijk te veel van hebt is het net of je op de kermis staat ;).

Een mooi zacht dierenprintje of romantische bloemetjes is prachtig maar dus met mate.

 

Beweging
Ja, we gaan lekker bewegen tijdens de shoot maar zorg dat je kleding beweegt. Je kunt je voorstellen wanneer iedereen een spijkerbroek en een wit shirt aanheeft dat de foto heel anders zal zijn dan wanneer iemand een mooie lange zwierige rok aan heeft, de ander een toffe wikkeljurk, je kleinste een stoer spijkertuinbroekje met een mooi strooien hoedje.

Probeer kleding te dragen waar de wind mee kan spelen maar ook jij, draaien en zwieren geeft prachtige beelden.

Durf een statement  te maken! 

 

Accessoires
Geef je outfit nog meer pit door wat toffe accessoires mee te nemen zoals: hoeden, sjaals, prachtige ringen en een mooie wikkeldeken voor je kleintje.
Laat je horloge lekker af, doe je telefoon, sleutels en portemonnee in je tas want niemand wil die bobbels in je broekzak terug zien.

 

Vraag om hulp
Kom je er nu niet uit? Vraag dan gewoon de hulp aan de fotograaf (hopelijk bij mij in jouw geval, hihi). Stuur een Appje met een foto van de selectie van alle kleding. Zo kan de fotograaf jou van de voren helpen.

 

Meerdere setjes
Neem meerdere setjes mee naar de shoot. Zo heb je wat variatie in de foto’s.

 

Cliënt closet
Maak gebruik van de cliënt closet. Dit scheelt namelijk een hele hoop! Je hoeft niet je kleding uit te zoeken, te kopen of erover na te denken zelfs.
Je mag dan dus gewoon de kleding lenen en je kiest uit wat jij mooi vindt. Hoe ideaal?!

 

En boek je een newbornshoot, zwangerschapsshoot of een gezinsshoot bij mij, dan krijg je altijd een styleguide opgestuurd met allerlei kleidngtips, voorbeelden van verschillende kleurenpaletten en suggesties. 

 

Benieuwd naar de cliënt closet? Kijk dan hier!