Mijn favo locaties!

Oke, ik ga jullie even meenemen in mijn zoektocht naar de mooiste plekjes!
Oh, het is soms zo lastig om de juiste plek voor de juiste shoot te vinden. Maar echt, geloof me, er is zo veel moois in Nederland!

Bedenk voor het boeken van je shoot wat voor soort locatie je wilt, dit is bepalend voor een groot deel van je sfeer tijdens een shoot.Een shoot in het bos in de zomer is een groot verschil met een shoot in de herfst op dezelfde locatie. Een shoot met zonsopkomst en dauw op de heide geeft weer een hele andere sfeer dan een goldenhour shoot op het strand.

Ik heb hier een lijstje samengesteld van mijn favo locaties tot nu toe!

Strand
Een van de fijnste locaties is toch wel Bloemendaal aan zee. Als je een strandshoot boekt, ga dan voor het strand bij Parnassia. Het is daar ook op zomersedagen niet mega druk en maar een strandtent waardoor je ongestoord kan shooten.
Alleen de afgang naar het strand zelf is even een pittige klim op de terugweg. Maar he, je kan niet alles hebben he ;).

Duinen
Ook bij Parnassia heb je fantastisch mooie duinen. Ze zijn mooi glooiend en alle ruimte om de variatie op te zoeken. Dit is op elk moment van het jaar schitterend.

Gezinsshoot Oosterplad Bloemendaal door Junefotografie

Oosterplas, Noord-Holland
Bij de Oosterplas in Bloemendaal heb je alles wat je zoekt als je aan de duinen denkt: water, mooi zand, hoge bomen en een prachtig naaldveldje.
Je kunt hier alle kanten op tijdens een shoot. Het is prachtig tijdens zonsopgang en zonsondergang maar ook in de winter en herfst en zomers zonder zon kun je hier de mooiste beelden schieten! Een echte aanrader.

Soesterduinen, Utrecht
Oh, dit is een pareltje hoor! Deze zandvlakte is prachtig uitgestrekt en is omringd door bomen. Je kunt hier de hele dag je lol op!
’s Morgens vroeg is het schitterend wanneer de zon door de bomen opkomt en aan het eind van de dag zakt de zon weer heel mooi weg achter de bomen aan de andere kant en krijg je schitterend mooi licht.
En daarbij is het de perfecte locatie als je ergens een keer in midden Nederland wilt afspreken.

Heide, Hilversum
De Prachtige heide in Hilversum is ontzettend divers. Je hebt er een mooie zandvlakte maar ook heide tot zo ver je kunt kijken! Houd je dus van heide, dan is dit de plek waar je moet zijn!

Schoorl, Noord-Holland 
Dan kan als Schoorl ook niet ontbreken in dit lijstje. Je hebt hier het beste van vele werelden: een mega fotogenieke trap, heide die prachtig bloeit in de nazomer, zand en schitterende hoge bomen. Dus zoek je variatie in Noord-Holland, Schoorl is your place!

Gezisshoot in de herfst bij de Soesterduinen
Zwangerschapsshoot op de Heide tijdens Golden Hour
Newbornshoot buiten in Schoorl

Stad
Oh en tot slot kun je als je van ruig houdt ook een shoot doen in de stad. In Haarlem centrum heb je schitterende straatjes, oude gebouwen, grachtenpanden en mooie verlaten fabrieken. Dus ben je niet zo van de natuur, dan is dit een dikke tip!

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer schitterende plekken in Nederland maar dit zijn mijn pareltjes van Haarlem en omgeving.
Heb jij een mooi plekje in Nederland die echt op mijn wishlist moet? Laat het mij eventjes weten ;)! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.