Waarom een zwangerschapsshoot?

Laten we beginnen met waarom niet?! Hoevaak in je leven ben je nu (hoog) zwanger? Waarschijnlijk maar een of een paar keer in je leven. Zo waardevol om die periode mooi vast te laten leggen.

Tegenwoordig maken we echt van alles foto's: je drankje op het terras, een gedekte tafel, verse bos bloemen, fietstochtje voor de duinen... kortom, alle dagelijkse dingen, niets speciaals. Waarom zou je dan niet zo iets moois als je zwangerschap vast leggen, wat zeker niet een alledaagse bezigheid is ;).

Een van de meest bijzondere, spannende en mooie periodes uit je leven. Jouw lijf maakt een kindje, hoe ontzettend bijzonder is dat! Ik kan dus alleen maar zeggen, leg het vast want die 9 maanden vliegen voorbij en dat krijg je nooit meer terug.

 

Bij zwangerschapsshoot leggen we jou zo puur en liefdevol mogelijk vast. Ook samen met je partner maken we mooie beelden samen. Jullie gaan deze reis samen aan en dat avontuur is net een paar maanden begonnen. Hoe spannend zal alles straks zijn met een kleintje er bij. Ook wanneer er broertjes of zusjes zijn mogen die er natuurlijk bij! 

Er zijn tal van mogelijkheden voor een locatie: binnen of buiten, of zelfs beide. Dit kan thuis of op een locatie maar ook in de duinen, het strand of op de heide. 

 

Een aantal tips voor een zwangerschapsshoot: 

1. Locatie
Wanneer je voor een binnenlocatie kiest, zorg er dan voor dat er voldoende licht is. Mooie grote ramen met vitrage / transparante gordijnen geeft een hele mooie sfeer. 
Tegenwoordig zijn er prachtige Airbnb's die hun locatie ook verhuren voor een shoot. Wil je een keer echt iets anders of speciaals, kijk hier dan naar. 

2. Kleding 
Kleding kan zo veel doen op de foto! Neem verschillende sets mee. Mooie zwierige jurken zorgen voor een romantisch beeld en zeker op het strand is dat prachtig met de wind. Misschien wat out of your comfortzone maar show that belly! Je bent zo prachtig als je zwanger bent, dat mooie buikje mag best gezien worden. Ga voor mooi kanten lingerie met een romantische kimono er overheen. Uiteraard kun je ook altijd kleding lenen uit de client closet

 

3. De juiste tijd 
Ik adviseer altijd tussen de 30 en 37 weken een shoot te boeken. Dit is vrij ruim maar voor iedereen groeit de buik anders en iedereen voelt zich anders aan het eind van de zwangerschap. 
Luister dus goed naar je eigen gevoel en je lijf. Hoe fit voel jij je en wanneer voel jij je op je mooist? 

 

4. Inspiratie
Tijdens een shoot zal ik je altijd sturen en helpen om de mooiste foto's te krijgen. Maar misschien heb jij zelf wel hele mooie ideeën. Doe zelf eens wat inspiratie op en bedenk wat jij mooi vindt. 

 

5. Kinderen
Hebben jullie al kinderen? Neem die dan mee naar de shoot! Zo kunnen tijdens de shoot verschillende shots gemaakt worden van jullie als gezin, mama alleen, kids samen, een mooi compleet plaatje. 
Neem dan ook wat speelgoed mee om ze tussendoor lekker mee te laten rommelen als ze het even zat zijn. 

 

Benieuwd hoe een zwangerschapsscooter uitziet? Bekijk hier the behind the scenes beelden!

Zwangerschapsshoot Soesterduinen June fotografie
Zwangerschapsfotografie Haarlem June fotografie
Zwangerschapsshoot Noord-Holland door Junefotografie